Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Találatok a(z) "olaj" kifejezésre
Összesen 11 találat, megjelenítve: 1-11
2014. szeptember 17., 22:29
Holnap kerül sor Skóciában az ország függetlenségéről döntő népszavazásra. Should Scotland be an independent country? Vajon újjászületik a független Skócia és ezzel véget ér a cirka 300 éves unió Angliával vagy győz a tradíció és Nagy-Britannia. A referendummal kapcsolatban számos további kérdés tehető fel. Valóban csak az olaj tüzeli a skótokat? Lesz elég bátor skót Skóciában az igenek győzelméhez? Ugyanakkor ez egy fontos kérdés is: marad vagy megy a font? Az igenek győzelme esetén mit lépne az elve „nem-túl-jó-bőrben” lévő EU? Mely dezintegrációs folyamatok erősödnének fel Európában és a világon? Miként hat ez az egész a határon túli magyarság politikai helyzetére és az autonómia-törekvésekre a Kárpát-medencében? Nem tudom, de péntek délelőtt már egy kicsit okosabbak leszünk, legalábbis az igen/nem arányt illetően! Kövesd nyomon az eseményt a hivatalos honlapon!
2013. december 6., 17:37
Venezuelában Hugo Chávez utódja, Nicolás Maduro folytatja a szocialista gazdaságirányítást, amely egyre szürreálisabb és megdöbbentőbb állapotot eredményez. Az ország gazdasága közelít a mélypont felé.
2013. november 5., 19:44
Tartják magukat a csúcsok az USA-ban és Németországban is. A dollárerősödés megállt a forintgyengüléssel egyetemben, ugyanakkor óvatosak lennénk a részvényekkel. Tartani érdemes őket, de nem biztos, hogy most kell venni őket.A nemesfémek árát gyengítette az utóbbi napokban megfigyelhető dollárerősödés.
2012. június 15., 12:19
"Komolyan mondom, folyamatosan kapkodom a fejem, milyen elképesztő történetek érkeznek. Ma például Norbi írását van szerencsém közölni (ha elolvassátok, ti is megértitek, miért nevezem szerencsének), aki egy norvég olajfúrótornyon dolgozik. Nem is szeretném húzni az időt – nem mindennapi történet következik!"
2012. május 11., 12:10
Az egyik kínai lap már kisebb háborút is elképzelhetőnek tart Kína és a Fülöp-szigetek között a két ország között fekvő tengerekért folytatott vitában. Kína egyre keményebben szorongatja az USA szövetségesét a komoly olajmezőket rejtő szigetvilágban, Amerika azonban állítólag kész megvédeni a filippínókat.
2012. április 23., 17:02
A világűrből is feltűnő, ahogy Kazahsztán az olajtermelés gyorsulása révén átalakul. A folyamat a térség szárazodásával egyszerre zajlik, ami a tavak zsugorodását vonja maga után.
2012. április 6., 20:03
Hatalmasat emelkedett év eleje óta a benzinár (CIF Med.), mostanra azonban sok jel már inkább arra utal, hogy a nyári hónapokra ismét alacsonyabb szintekre csökkenhet a kurzus. Amennyiben ugyanis az olajár a jelenlegi szinten marad, akkor a középtávon továbbra is jelentős kapacitásokkal és gyenge keresleti kilátásokkal küszködő benzinpiac ismét nyomás alá kerülhet. Az eddigi piaci folyamatok alapvetően kedveztek a MOL finomítás üzletágának. A szegmens kilátásai összességében továbbra is inkább kedvezőtlenek, ráadásul a szíriai kitermelés kiesés miatt az upstream üzletágra is teher nehezedik. Mindezt azonban a papírok árfolyamán nem éreződik.
2012. március 25., 11:18
Egy friss elemzés szerint az elkövetkező években - az új kitermelési technológiáknak köszönhetően - jelentősen megváltozhat a világ olajtermelésének szerkezete. Észak-Amerika az új Közel-Kelet? Olajforradalom várható?
2012. március 23., 11:05
Az amerikai elnök felszólította a szövetségi hivatalokat, hogy gyorsítsák fel a Keystone XL kőolajvezeték 780 kilométeres déli szakaszának engedélyeztetési folyamatát.
2012. március 12., 17:46
Mondjuk engem annyira nem érint a benzinár változása, mivel nem használok nap, mint nap autót. De véleményem szerint,azért elég megdöbbentő, hogy 2009-es 297 Ft-os benzin mára már 437 Ft-ra nőtt ill. a gázolaj 274-ről 439-re.
2012. március 7., 23:08
Fordult a trend: eddig a külföldi olajcégek igyekeztek beszállni az oroszországi olajtermelésbe, az utóbbi években viszont az orosz olajtársaságok próbálnak külföldön szerencsét. Főleg a magas adók elől menekülnek, s mert nehezen kapnak belföldi termelési engedélyt.
Tanulmányaink