Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Találatok a(z) "kutatás" kifejezésre
Összesen 7 találat, megjelenítve: 1-7
2014. október 13., 21:05
A svéd parlament döntése nyomán 1966-ban létrejött független kutató intézet mára a világ egyik legbefolyásosabb „think tank”-jévé vált. Fő küldetése, hogy Földünk konfliktusairól, problémáiról adatokkal, elemzésekkel, megoldási javaslatokkal lássa el a döntéshozókat, politikusokat. Az intézet a svéd főváros mellett Pekingben és Washingtonban (DC) is rendelkezik képviselettel. A számtalan kiadvány, a komplex adatbázis (fegyverkezésről, békefenntartásról, kereskedelemről) értékes kutatásokhoz nyújthat adalékot.
2013. október 18., 11:21
Ugyan eddig is tudtuk, hogy Kínában nagy problémát jelent az elöregedés és a nőhiány, de ha valakinek kutatási témára van szüksége ennek demográfiai, kultúrális, gazdasági okai, kultúrális, gazdasági hatásai, megoldási lehetőségei érdekes ötlet lehet.
2012. november 27., 14:12
Gondolt-e már arra, hogy az útpályaszerkezeteket akár alternatív energiaforrásként is hasznosítani lehet?
2012. május 22., 11:24
Élő sejtet próbál akummulátorrá alakítani egy magyar kutató vezette csoport. A fotoszintézist próbálják modellezni, és arra már rá tudtak venni egy baktériumot, hogy órákon át megőrizze a napfényből nyert elektromos áramot. A kutatás csúcsa testbe építhető energiaforrás lehet, de erre biztos, hogy hosszú éveket kell még várni.
2012. április 25., 09:21
A földi fémkészletek eltörpülnek az űrben találhatók mellett: egy 1 kilométeres kisbolygó több millió tonna nikkelt, kobaltot, platinát és ritkafémet tartalmazhat, melyek értéke néhány százmilliárd dollár is lehet. Egy amerikai cég tíz éven belül megkezdené a bányászatot, az első célpontok földközeli kisbolygók lesznek.
2012. március 22., 17:13
"A válság után most van az alkalmas pillanat arra, hogy Magyarországon megduplázódjon a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység."
2012. március 15., 11:12
"Az Európai Unió megbízásából készült legfrissebb, "Attitudes of Europeans Towards Tourism" című Eurobarometer kutatás az európai lakosság turizmussal kapcsolatos attitűdjeit, preferenciáit és utazási szokásait vizsgálta."
Tanulmányaink