Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Találatok a(z) "jövedelem" kifejezésre
Összesen 4 találat, megjelenítve: 1-4
2015. június 17., 14:59
Feltétel nélküli alapjövedelem bevezetését tervezi a finn kormány.
2013. október 25., 11:02
Mit gondoltok vannak olyan társadalmak, ahol a feltétel nélküli alapjövedelem gondolata működhet? Milyennek kell ehhez lennie a társadalomnak? Magyarországon mi kellene ehhez? Ti megszavaznátok? És mit kezdenétek a lehetőséggel?
2012. április 24., 20:25
Számos újabb adót vezet be a kormány, az energiaszolgáltatók jövedelemadóját pedig megnöveli. Valóban lesz mobil- és tranzakciós adó is. Kisebb meglepetésre ma tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium a Széll Kálmán-terv 2.0 névre keresztelt megszorító csomagját, amely tartalmazza az uniónak szánt konvergenciaprogramot és a Nemzeti Reformprogramot is. Idén 155, jövőre mintegy 600 milliárdnyi pluszt szed be az állam.
2012. március 13., 19:02
A felsőoktatási törvénymódosításról és az új keretlétszámokról nyilatkozik Hoffmann Rózsa. Véleménye az új rendszerről több ponton is megtámadható. Az a példája, hogy a legtöbb országban diákhitel-konstrukcióval valósítják meg a felsőoktatást, hazánkban az alacsonyabb jövedelemszint miatt véleményem szerint nehezen megvalósítható. Azon érve, hogy ezzel pedig a jobb teljesítményre ösztökélik a tanulókat, szintén kevésbé helytálló, mivel aki költségtérítéses képzésben kezdi tanulmányait, megengedheti magának, hogy kifizethesse még abban az esetben is ha tanulmányai elhúzódnak a tervezett időn túlra. Ezzel a nem elég tehetős diákok szorulnak ki, hiszen a ponthatárok emelkednek, lassan elérhetetlen magasságokba. A másik amit meg szeretnék jegyezni, hogy nem lenne ekkora mértékű az elvándorlás, ha hazánkban a képzettségnek megfelelő munkahelyet illetve azt tükröző jövedelmet biztosítanának. Az pedig újabb feszegetni való téma, hogy az adófizetők pénzét az oktatásnál kevésbé hasznosabb "támogatásokra" nagyobb mértékben költik...
Tanulmányaink