Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Találatok a(z) "export" kifejezésre
Összesen 4 találat, megjelenítve: 1-4
2015. október 2., 12:54
17 éve alatt Magyarország árukivitelének szerkezete jelentősen átalakult! Úgy, hogy ca. hatszorosára növekedett! Miből adunk el többet? Miből kevesebbet?
2013. november 18., 17:20
Hatvan év második legnagyobb külkereskedelmi többlete, vastagon szufficites költségvetés, bővülő gazdaság – olyan nemzetgazdasági pozícióra utaló adatok és tények, melyeket sok, válság alatt nyögő állam vezetői irigyelnek, ám van, ahol ezeket már egyre inkább szitokszóként alkalmazzák. Németország, Európa gazdasági motorja ugyanis mind masszívabb külkereskedelmi aktívumokat halmoz fel – a német export az ország GDP-jének 52 százalékára rúg –, ezzel pedig még a sokáig első helyen lévő Kínát is lekörözték.
2013. október 20., 19:09
"A seastead lehet, hogy nettó élelmiszer-importőr lesz, de más termékeket majd exportál. A specializáció és az egymásra utaltság kulcsvonások a mai globális gazdaságban, amelyek gazdagabbá tesznek minket. Azt várjuk, hogy ezek a trendek a seasteading alatt folytatódni és talán erősödni fognak."
2012. május 3., 18:39
Bővült a magyar külkereskedelmi termékforgalom februárban, de a kivitel lassabb ütemben, mint a behozatal, így az export aktívuma csökkent. A forgalom növekedésében a járműgyártás játszotta a legnagyobb szerepet.
Tanulmányaink