Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Találatok a(z) "europa" kifejezésre
Összesen 21 találat, megjelenítve: 1-20
2017. február 15., 14:29
A cikk az Európába való bevándorlás, és annak mértéke növekedésének okairól, körülményeiről, és a migránsokat érintő nehézségekről szól. Európa néhány országa különösen népszerű letelepedési célponttá vált, minek okait is érinti a cikk. A legális és illegális bevándorlást, valamint ennek útvonalait is feszegető témáról van szó, illetve a nagy valószínűséggel megjósolható jövőbeli célpontokról.
2014. szeptember 17., 22:29
Holnap kerül sor Skóciában az ország függetlenségéről döntő népszavazásra. Should Scotland be an independent country? Vajon újjászületik a független Skócia és ezzel véget ér a cirka 300 éves unió Angliával vagy győz a tradíció és Nagy-Britannia. A referendummal kapcsolatban számos további kérdés tehető fel. Valóban csak az olaj tüzeli a skótokat? Lesz elég bátor skót Skóciában az igenek győzelméhez? Ugyanakkor ez egy fontos kérdés is: marad vagy megy a font? Az igenek győzelme esetén mit lépne az elve „nem-túl-jó-bőrben” lévő EU? Mely dezintegrációs folyamatok erősödnének fel Európában és a világon? Miként hat ez az egész a határon túli magyarság politikai helyzetére és az autonómia-törekvésekre a Kárpát-medencében? Nem tudom, de péntek délelőtt már egy kicsit okosabbak leszünk, legalábbis az igen/nem arányt illetően! Kövesd nyomon az eseményt a hivatalos honlapon!
2014. május 23., 14:05
Az UEFA Bajnokok Ligája (BL) napjaink legnézettebb sporteseményeinek egyike, amelyben Európa legnevesebb futballklubjainak színeiben a glóbusz legjobb labdarúgói versengenek egymással. A hírnév és dicsőség mellett euró milliókért. A prémium sportszéria csúcsának a minden évben május végén sorra kerülő döntő tekinthető. A 1992/1993-as idény óta íródó, több mint húszéves BL-történelem adatainak elemzésével a focivilág kapcsolatrendszerének, erőviszonyainak érdekes képe rajzolódik ki. Az eddigi BL-döntők által kínált adatok vizsgálatával, megjelenítésével ebbe a komplex viszonyrendszerbe szeretnénk betekintést engedni.
2013. november 18., 17:20
Hatvan év második legnagyobb külkereskedelmi többlete, vastagon szufficites költségvetés, bővülő gazdaság – olyan nemzetgazdasági pozícióra utaló adatok és tények, melyeket sok, válság alatt nyögő állam vezetői irigyelnek, ám van, ahol ezeket már egyre inkább szitokszóként alkalmazzák. Németország, Európa gazdasági motorja ugyanis mind masszívabb külkereskedelmi aktívumokat halmoz fel – a német export az ország GDP-jének 52 százalékára rúg –, ezzel pedig még a sokáig első helyen lévő Kínát is lekörözték.
2013. november 10., 10:19
Ukrajna igen közel jár ahhoz, hogy társulási egyezményt írjon alá az Európai Unióval, és ezzel meginduljon az európai integráció útján. Oroszország eközben egyáltalán nem hajlandó elengedni egykori ékköve kezét.
2013. október 27., 10:19
"Ezen a csúcson nem születnek döntések. Majd decemberben – vezette fel a csütörtökön kezdődő kétnapos, rendes, októberi EU-csúcsot több európai diplomata is a napokban."
2013. január 16., 22:45
Orosz és amerikai titkosszolgálatok és kutatók készítettek egy térképet arról, hogy hogyan alakul át kontinensünk a következő 22 évben. Egy orosz lap által közzétett anyag szerint Magyarország nőni fog. A cikket közlő Nyelv és Tudomány (nyest.hu szerint nem szabad komolyan venni e jóslatokat.
2012. július 27., 23:17
Járd végig a 30 (+1) nyári olimpiai helyszínt a Google Map segítségével! Érdemes megnézni miként változtak, fejlődtek a stadionok! Ne felejtsd Európa mellet, Amerikát, Ausztráliát és Ázsiát sem!
2012. május 15., 20:36
A kormány hatalomra kerülése óta egyszer sem fordult elő, hogy éves összehasonlításban visszaesést mutatott volna a negyedéves magyarországi GDP-adat. Egyre több hazai elemző vár recessziót idénre, ami az államadósság elleni harcot és a költségvetési hiány lefaragását is befolyásolja. Ráadásul egyre jobban távolodik tőlünk Európa jómódú fele.
2012. május 15., 19:29
Közel három és fél percben mutatja be ez a videó azt, hogy hogyan változtak Európa határai több mint ezer év alatt. Szerintem nagyon érdekes videó! :)
2012. április 26., 20:45
A kelet-közép-európai régió és Kína kapcsolatát erősítő intézkedéseket jelentett be a kínai miniszterelnök, ám úgy tűnik, Magyarországnak nem szánnak kitüntetett szerepet.
2012. április 17., 20:31
A döntéshozókat kizárólag az foglalkoztatja, hogy mi történik Portugáliában, Spanyolországban és Olaszországban, ezért aligha vesznek tudomást arról, hogy a láthatáron egy másik banki válság van kibontakozóban – figyelmeztet Tomas Berggren, a dán székhelyű globális befektetési bank, a Saxo Bank részvénypiaci elemzője.
2012. április 17., 17:44
Az európai autópiacon márciusban 14 éve nem látott mélységbe zuhantak az értékesítések. Magyarországon ugyan javult a helyzet, de még így is az ötmillió lakosú Szlovákia mögött kullogunk.
2012. április 15., 19:48
Új termék gyártása kezdődhet meg a Hirtenberger Bt. autóipari cég európai uniós és magyar támogatások bevonásával létesült új pápai üzemcsarnokában, amelyet szombaton avattak fel. A személygépkocsikba beépíthető gyalogos biztonsági rendszer iránt iparág szerte nagy az érdeklődés.
2012. március 27., 17:28
Tanulmányt készítenek arról, hogyan illeszthető be még jobban Koszovó az Európai Unió nyugat-balkáni politikájába - jelentette be kedden Pristinában Stefan Füle, az EU bővítési biztosa.
2012. március 26., 21:58
Az Országgyűlés hétfőn úgy döntött, felkéri Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy vizsgálja meg, történt-e bűncselekmény a cukorgyárak privatizációjakor, valamint az európai uniós cukorreform hazai végrehajtásával összefüggésben.
2012. március 18., 21:29
Görögországnak az euróövezetből való kilépése ellen foglalt állást, és megvédte a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárásban hozott döntést a regionális EU-biztos egy osztrák lapnak nyilatkozva.
2012. március 16., 12:17
"A UBS londoni szakelemzői szerint a javuló euróövezeti kilátások "legegyértelműbb haszonélvezője" a három közép-európai EU-gazdaság, Magyarország, Csehország és Lengyelország."
2012. március 15., 11:12
"Az Európai Unió megbízásából készült legfrissebb, "Attitudes of Europeans Towards Tourism" című Eurobarometer kutatás az európai lakosság turizmussal kapcsolatos attitűdjeit, preferenciáit és utazási szokásait vizsgálta."
2012. március 13., 19:30
Sajnálatos módon bekövetkezett az, amitől Magyarország mindvégig tartott. Az EU úgy döntött, hogy 2013. január elsejétől 495 millió euró kohéziós alapot elvon, abban az esetben, ha a június 22-én tartott felülvizsgálati ülésig hazánk nem tesz hatékony lépéseket az irányába, hogy tartósan 3% alá szorítsa a költségvetési hiányt.
Tanulmányaink