Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Találatok a(z) "cél" kifejezésre
Összesen 23 találat, megjelenítve: 1-20
2017. február 15., 14:29
A cikk az Európába való bevándorlás, és annak mértéke növekedésének okairól, körülményeiről, és a migránsokat érintő nehézségekről szól. Európa néhány országa különösen népszerű letelepedési célponttá vált, minek okait is érinti a cikk. A legális és illegális bevándorlást, valamint ennek útvonalait is feszegető témáról van szó, illetve a nagy valószínűséggel megjósolható jövőbeli célpontokról.
2014. május 23., 14:05
Az UEFA Bajnokok Ligája (BL) napjaink legnézettebb sporteseményeinek egyike, amelyben Európa legnevesebb futballklubjainak színeiben a glóbusz legjobb labdarúgói versengenek egymással. A hírnév és dicsőség mellett euró milliókért. A prémium sportszéria csúcsának a minden évben május végén sorra kerülő döntő tekinthető. A 1992/1993-as idény óta íródó, több mint húszéves BL-történelem adatainak elemzésével a focivilág kapcsolatrendszerének, erőviszonyainak érdekes képe rajzolódik ki. Az eddigi BL-döntők által kínált adatok vizsgálatával, megjelenítésével ebbe a komplex viszonyrendszerbe szeretnénk betekintést engedni.
2012. november 27., 14:12
Gondolt-e már arra, hogy az útpályaszerkezeteket akár alternatív energiaforrásként is hasznosítani lehet?
2012. július 31., 09:47
A MoneySupermarket oldal kiszámolta és ábrával illusztrálta, hogy a Marvel és a DC hőse mennyit költött bűnüldözői pályafutása alatt, de nem csak a fegyverek, páncélok és kosztümökről készült lista, hanem beárazták járgányaikat és ingatlanaikat is.
2012. április 30., 10:03
A Malév leállásával a budapesti repülőtéren februárban több mint negyedével csökkent a járatok száma, az utaslétszám ugyanakkor csak 13 százalékkal esett vissza, volt olyan célállomás amelynél stagnált, sőt akadt olyan is ahol nőtt az utasok száma. Kétszer annyian indultak azonban a bécsi reptérre, amely arra utal, hogy Bécs átveszi Budapest korábbi gyűjtő szerepét - derül ki a KSH statisztikáiból.
2012. április 25., 09:21
A földi fémkészletek eltörpülnek az űrben találhatók mellett: egy 1 kilométeres kisbolygó több millió tonna nikkelt, kobaltot, platinát és ritkafémet tartalmazhat, melyek értéke néhány százmilliárd dollár is lehet. Egy amerikai cég tíz éven belül megkezdené a bányászatot, az első célpontok földközeli kisbolygók lesznek.
2012. április 13., 14:54
Egy kis érdekesség az innovációkról. - Projektoros szemüveggel és speciális kontaktlencsével tuningolná fel a katonákat a Pentagon. A látórendszert viselő egyszerre láthatja élesen a világot és a szemüveg által a retinára vetített pluszinformációkat. - Hasonlót már többször olvastam civil célokkal kapcsolatban, például a Google esetében, de az olvasottak alapján az inkább a fogyasztók igényeinek megismerésére szolgál. A szemre gyakorolt hatásairól pedig egyik helyen sem olvastam egy szót sem.
2012. április 2., 09:57
Egyre több vállalkozói célú épületet bontanak le az ingatlanadó miatt Pécsen - adta hírül az Új Dunántúli Napló szombaton.
2012. április 1., 18:36
A belső fogyasztás fellendítése részben a cél.
2012. április 1., 13:35
A küszöbönálló elnökválasztásokkal Franciaország fordulóponthoz közeledik. Az utóbbi három évtized során – hol a baloldal, hol a jobboldal irányítása alatt – az ország ugyanazokat az egymásnak ellentmondó célokat követte. A mostani szuverénadósság-válság immár a falhoz szorítja a francia bankokat és velük az egész gazdaságot. Emiatt a rendszernek valahol engednie kell, sürgősen.
2012. március 29., 23:38
Oldalak, amelyek megérnek egy kattintást!
2012. március 29., 23:35
Új rovatot indítunk, amelynek célja érdekes, értékes (külföldi) honlapok bemutatása! A folyamatosan gyarapodó tartalmat az „Egyéb hasznos” kategóriában találjátok meg, a fenti logóval jelölve! Az info@w2wblog.hu címen TI is javasolhattok ismertetésre érdemes oldalakat! Bátran használjátok ezeket a forrásokat!
2012. március 29., 22:54
OEP az állami gyógyszerkiadások csökkentésére többek között a "dobozdíj" bevezetését is kezdeményezte a forgalmi adó növelése céljából.
2012. március 27., 20:54
Schmitt Pál köztársasági elnökünk doktori disszertációjáról három oldalas összefoglalót készített a kifejezetten erre a célra létrehozott vizsgáló bizottság, amely szerint „a dolgozat szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul, ami nem derült ki időben, holott annak feltárása a korabeli védési eljárás részét kellett volna, hogy képezze. A Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak.” Igazság szerint nem is nagyon számíthattunk más eredményre...
2012. március 27., 16:50
A Geology folyóirat hasábjain megjelent tanulmány szerint ha az emberiségnek sikerülne 2 Celsius fokon belül tartani a globális felmelegedés mértékét, a jövő generációinak akkor is a jelenleginél 12-22 méterrel magasabb tengerszinttel kell számolnia.
2012. március 23., 22:38
Vajon mi áll a nigériai robbantgatások hátterében? Vallási különbségek vagy esetleg más?
2012. március 19., 12:41
Angela Merkel német kancellár nem kívánta kommentálni, de nem is cáfolta a Financial Times Deutschland pénteki értesülését, miszerint az eurózóna vezetőinél azért lobbizik, hogy pénzügyminisztere, Wolfgang Schäuble legyen az Eurogroup következő elnöke.
2012. március 18., 21:32
Barack Obama amerikai elnök 2012-es kampány videóját nem a televízióban hirdette meg, hanem a közösségi oldalakat célozta meg( Facebook; Twitter; YouTube) 17 perces a film ('The road we've traveled'), amit bármelyik Holywoodi rendező megirigyelhet. (Tom Hanks a narrátor benne) Tükröződik benne az amerikai mentalitás, és egy igazán érdekes film kerekedett belőle. Akit részletesebben érdekel, az Frei Tamás Facebook oldalán több oldalas elemzést olvashat róla. https://www.facebook.com/freitamas Érdemes megnézni szerintem.
2012. március 12., 10:34
Azért Magyarország ehhez képest hol van?!
2012. március 8., 21:10
Helycsere történik a világ felhőkarcolóinak rangsorában. Az első helyezett, Burj Khalifa pozíciója nincs veszélyben, azonban a Taipei 101 Tower-t (hivatalosan májusban) előzi Tokió új büszkesége: TOKYO SKYTREE. Új célpont a bázisugróknak is.
Tanulmányaink