Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Találatok a(z) "Világ" kifejezésre
Összesen 45 találat, megjelenítve: 1-20
2017. április 26., 14:19
Tisztelt Olvasó! Az alábbi cikk egy BBC által készített részletes összefoglaló az orosz elnök, Vladimir Putin hatalmáról és a világ más politikai vezetőivel való kapcsolatáról.
2015. június 1., 11:07
Érdemes megnézni a változok ütemét, és azt összehasonlítani.
2014. október 13., 21:05
A svéd parlament döntése nyomán 1966-ban létrejött független kutató intézet mára a világ egyik legbefolyásosabb „think tank”-jévé vált. Fő küldetése, hogy Földünk konfliktusairól, problémáiról adatokkal, elemzésekkel, megoldási javaslatokkal lássa el a döntéshozókat, politikusokat. Az intézet a svéd főváros mellett Pekingben és Washingtonban (DC) is rendelkezik képviselettel. A számtalan kiadvány, a komplex adatbázis (fegyverkezésről, békefenntartásról, kereskedelemről) értékes kutatásokhoz nyújthat adalékot.
2014. szeptember 17., 22:29
Holnap kerül sor Skóciában az ország függetlenségéről döntő népszavazásra. Should Scotland be an independent country? Vajon újjászületik a független Skócia és ezzel véget ér a cirka 300 éves unió Angliával vagy győz a tradíció és Nagy-Britannia. A referendummal kapcsolatban számos további kérdés tehető fel. Valóban csak az olaj tüzeli a skótokat? Lesz elég bátor skót Skóciában az igenek győzelméhez? Ugyanakkor ez egy fontos kérdés is: marad vagy megy a font? Az igenek győzelme esetén mit lépne az elve „nem-túl-jó-bőrben” lévő EU? Mely dezintegrációs folyamatok erősödnének fel Európában és a világon? Miként hat ez az egész a határon túli magyarság politikai helyzetére és az autonómia-törekvésekre a Kárpát-medencében? Nem tudom, de péntek délelőtt már egy kicsit okosabbak leszünk, legalábbis az igen/nem arányt illetően! Kövesd nyomon az eseményt a hivatalos honlapon!
2014. május 23., 14:05
Az UEFA Bajnokok Ligája (BL) napjaink legnézettebb sporteseményeinek egyike, amelyben Európa legnevesebb futballklubjainak színeiben a glóbusz legjobb labdarúgói versengenek egymással. A hírnév és dicsőség mellett euró milliókért. A prémium sportszéria csúcsának a minden évben május végén sorra kerülő döntő tekinthető. A 1992/1993-as idény óta íródó, több mint húszéves BL-történelem adatainak elemzésével a focivilág kapcsolatrendszerének, erőviszonyainak érdekes képe rajzolódik ki. Az eddigi BL-döntők által kínált adatok vizsgálatával, megjelenítésével ebbe a komplex viszonyrendszerbe szeretnénk betekintést engedni.
2013. december 1., 23:04
Essentially it's very similar to those kind of pin toys that you might know from museum novelty stores...
2013. november 24., 20:41
A világgazdaság három nagy erőcentrumának köszönhetően 2014-re várhatóan vásárlóerő-paritáson számolva 3,5 százalékkal fog növekedni a globális GDP.
2013. november 3., 16:40
Közhely, hogy a magyar ember nem tud spórolni. Egyrészt persze nincs miből, de amikor van is pénze, azt is szinte azonnal eltapsolja.
2013. szeptember 17., 20:30
Egy kis érdekesség, amire egy kedves barátom hívta fel a figyelmemet. Valóban elgondolkodtató.
2012. július 25., 09:39
Úgy néz ki az okostelefonok "Appok" világában élünk. Több madár repül az Angry Birds játékban, mint amennyi valójában él a Földön? Egy másodperc alatt akár 3000 "valami-rajz" is születhet? Érdekes és sok további kérdést felvető infografika. A ti életeteket mennyire befolyásolják a mobilalkalmazások?
2012. június 15., 12:19
"Komolyan mondom, folyamatosan kapkodom a fejem, milyen elképesztő történetek érkeznek. Ma például Norbi írását van szerencsém közölni (ha elolvassátok, ti is megértitek, miért nevezem szerencsének), aki egy norvég olajfúrótornyon dolgozik. Nem is szeretném húzni az időt – nem mindennapi történet következik!"
2012. május 13., 23:09
A Perzsa-öböl menti arab államok megbeszéléseket folytatnak egy gazdasági Unió létrehozásáról, az EU mintájára. Szerintetek milyen hatással lenne a világgazdaságra, ha ez a szövetség létrejönne?
2012. május 11., 12:10
Az egyik kínai lap már kisebb háborút is elképzelhetőnek tart Kína és a Fülöp-szigetek között a két ország között fekvő tengerekért folytatott vitában. Kína egyre keményebben szorongatja az USA szövetségesét a komoly olajmezőket rejtő szigetvilágban, Amerika azonban állítólag kész megvédeni a filippínókat.
2012. május 8., 23:53
1986. április 26. Azt hiszem túlzás nélkül állíthatom, hogy ezt a napot a világ nem fogja egykönnyen elfelejteni. Sokaknak változott meg és ment tönkre az élete mindössze egy nap alatt. A világ pedig jó ideig feszülten szemlélődött, hogy vajon mi fog történni ezután. Ezen a napon robbant fel emberi mulasztás miatt a csernobili atomerőmű.
2012. április 27., 10:25
Hatalmas hálóval fogják be a kiválasztott kisbolygót, feldarabolják, majd a nyersanyagokat különválogatva szállítják a megrendelőnek. Újabb információkat és képeket közölt a világ első űrbányászcége.
2012. április 25., 09:29
Amennyiben valaki érdeklődik, egy kis játék segít megtalálni a föld országait, illetve megtudhatja, hogy feltudja-e sorolni őket. Az oldalon található, további alkalmazásokban pedig érdekességként statisztikák is találhatók, esetleg ehhez hasonlóan földrészek országait találhatjátok még meg. Jó játékot!
2012. április 23., 17:02
A világűrből is feltűnő, ahogy Kazahsztán az olajtermelés gyorsulása révén átalakul. A folyamat a térség szárazodásával egyszerre zajlik, ami a tavak zsugorodását vonja maga után.
2012. április 22., 20:43
Lehet, hogy változik az albérlő személye az Elysée-palotában? Ma volt az elnökválasztás első fordulója a világ ötödik legnagyobb gazdaságával bíró Franciaországban. Az EU jövője miatt sem mindegy, hogy ki lesz az elnök!
2012. április 17., 10:38
Története során először lehetett volna nem amerikai elnöke a Világbanknak, de nem lett. A kolumbiai jelölt, Jose Antonio Ocampo - a nigériai pénzügyminiszter javára tett - visszalépése sem volt elég ahhoz, hogy Okonjo-Iwelala asszony sikerével érjen véget a szavazás. A világbank új elnöke Jim Yong Kim (USA).
2012. április 15., 19:48
Új termék gyártása kezdődhet meg a Hirtenberger Bt. autóipari cég európai uniós és magyar támogatások bevonásával létesült új pápai üzemcsarnokában, amelyet szombaton avattak fel. A személygépkocsikba beépíthető gyalogos biztonsági rendszer iránt iparág szerte nagy az érdeklődés.
Tanulmányaink