Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Találatok a(z) "Föld" kifejezésre
Összesen 25 találat, megjelenítve: 1-20
2014. október 13., 21:05
A svéd parlament döntése nyomán 1966-ban létrejött független kutató intézet mára a világ egyik legbefolyásosabb „think tank”-jévé vált. Fő küldetése, hogy Földünk konfliktusairól, problémáiról adatokkal, elemzésekkel, megoldási javaslatokkal lássa el a döntéshozókat, politikusokat. Az intézet a svéd főváros mellett Pekingben és Washingtonban (DC) is rendelkezik képviselettel. A számtalan kiadvány, a komplex adatbázis (fegyverkezésről, békefenntartásról, kereskedelemről) értékes kutatásokhoz nyújthat adalékot.
2014. május 23., 14:05
Az UEFA Bajnokok Ligája (BL) napjaink legnézettebb sporteseményeinek egyike, amelyben Európa legnevesebb futballklubjainak színeiben a glóbusz legjobb labdarúgói versengenek egymással. A hírnév és dicsőség mellett euró milliókért. A prémium sportszéria csúcsának a minden évben május végén sorra kerülő döntő tekinthető. A 1992/1993-as idény óta íródó, több mint húszéves BL-történelem adatainak elemzésével a focivilág kapcsolatrendszerének, erőviszonyainak érdekes képe rajzolódik ki. Az eddigi BL-döntők által kínált adatok vizsgálatával, megjelenítésével ebbe a komplex viszonyrendszerbe szeretnénk betekintést engedni.
2013. október 8., 09:58
Lassú elszivárgás figyelhető meg az országból: a vállalkozások viszik számláikat vagy az egész cégüket külföldre, a környező országokba, ennek egyik oka feltehetően a pénzügyi tranzakciós illeték.
2013. január 29., 11:54
Az egész Földet egyetlen hatalmas rádiótávcsőnek használná egy nemzetközi csillagászcsoport, hogy megpillanthassák egy fekete lyuk körvonalait.
2012. július 25., 09:39
Úgy néz ki az okostelefonok "Appok" világában élünk. Több madár repül az Angry Birds játékban, mint amennyi valójában él a Földön? Egy másodperc alatt akár 3000 "valami-rajz" is születhet? Érdekes és sok további kérdést felvető infografika. A ti életeteket mennyire befolyásolják a mobilalkalmazások?
2012. július 2., 19:25
A vállalkozások és a lakosság mindennapjait egyaránt komolyan befolyásoló változás lépett életbe a mai napon a hazai pénzforgalomban. Neked mi a véleményed az új fejlesztésről?
2012. május 5., 20:00
Mi, hétköznapi halandók, talán nem is tudjuk, milyen komoly kapcsolatban vagyunk már a térinformatikával, amit neveznek földrajzi vagy geoinformációs rendszernek is. Pedig már akkor a GIS (Geographical Information System) szent berkeiben járunk, amikor reggel bekapcsoljuk a GPS-t az autóban, a Google Maps segítségével megtervezzük az utunkat, a barátainkat keressük az okostelefonunk és a Foursquare segít­ségével, vagy csak egyszerűen egy sokat mondó topográfiai, gazdasági, földhivatali vagy szociálpolitikai térkép után kutatunk a neten.
2012. április 25., 09:29
Amennyiben valaki érdeklődik, egy kis játék segít megtalálni a föld országait, illetve megtudhatja, hogy feltudja-e sorolni őket. Az oldalon található, további alkalmazásokban pedig érdekességként statisztikák is találhatók, esetleg ehhez hasonlóan földrészek országait találhatjátok még meg. Jó játékot!
2012. április 25., 09:21
A földi fémkészletek eltörpülnek az űrben találhatók mellett: egy 1 kilométeres kisbolygó több millió tonna nikkelt, kobaltot, platinát és ritkafémet tartalmazhat, melyek értéke néhány százmilliárd dollár is lehet. Egy amerikai cég tíz éven belül megkezdené a bányászatot, az első célpontok földközeli kisbolygók lesznek.
2012. április 20., 15:11
Egyre népszerűbbek a külföldi hallgatók körében a budapesti MBA-képzések, ami nemcsak a programok magas színvonalának, hanem a feltörekvő piacon szerezhető tapasztalatoknak is köszönhető. Ezzel szemben a magyar munkaerőpiacon kevés munkavállaló és munkaadó gondolkozik e képzési formában.
2012. április 2., 12:00
Jelenleg még úgy tűnik, hogy a nagy magyar filmstúdióknak (pl. Etyek, Mogyoród) van munkájuk (idén többek között pl. a Die Hard 5 c. szuperprodukciót forgatják nálunk), a közelmúltban azonban számos olyan esetről lehetett hallani, hogy a külföldi filmesek inkább Bukarestet választják...
2012. április 2., 08:24
Mennyire volt sikeres a Föld órája? Idén csatlakoztak a legtöbben, valamint olyan országok is részt vettek, ahol eddig háború dúlt...
2012. április 1., 22:50
A külföldi sajtóvisszhangok egyike, az Economist szerzőjének véleménye a Schmitt-üggyel kapcsolatban! Attól félek, hogy ezáltal hazánk még ellentmondásosabb, érthetetlenebb, ellenszenvesebb lesz a külső szemlélők számára (is)!
2012. március 31., 14:11
Március 31-én ismét WWF Föld Órája, a világ legnagyobb önkéntes kezdeményezése immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre. Az akcióhoz eddig 142 ország csatlakozott.
2012. március 31., 14:08
Március 31-én ismét WWF Föld Órája, a világ legnagyobb önkéntes kezdeményezése immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre. Az akcióhoz eddig 142 ország csatlakozott! Az esemény hazai szervezője, a WWF Magyarország ezúttal a Lánchídról borítja sötétségbe a várost. Az eseményen kihirdetésre kerül a WWF Föld Órája Fővárosa cím nyertese is.
2012. március 29., 23:35
Új rovatot indítunk, amelynek célja érdekes, értékes (külföldi) honlapok bemutatása! A folyamatosan gyarapodó tartalmat az „Egyéb hasznos” kategóriában találjátok meg, a fenti logóval jelölve! Az info@w2wblog.hu címen TI is javasolhattok ismertetésre érdemes oldalakat! Bátran használjátok ezeket a forrásokat!
2012. március 26., 11:21
Hány óra is van? Wieviel Uhr ist es? What is the time? Che ora è? ¿Qué hora es? Quelle heure est-il?
2012. március 26., 08:52
James Cameron filmrendező hosszú évek előkészületei után magyar idő szerint hétfőn hajnalban elérte a felszínt, miután különleges tengeralattjárójával lemerült a Föld legmélyebb pontjára, a Mariana-árok aljára. Az expedíció jelentősége egy új égitestre való leszállással vetekszik.
2012. március 23., 15:34
A Költségvetési Tanács elnök szerint Magyarország 2012-ben finanszírozható, 2013-ban a fenntarthatóság függ a gazdaság teljesítménytől és a nemzetközi hitelfelvételi lehetőségektől is. Kovács úgy véli: nem hiba, ha ideiglenesen a százalékok emelésével, vagy újabb járulékok bevezetésével kiegészítik az egykulcsos adót.
2012. március 21., 12:41
Tanulmányaink