Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Az elmúlt két évtizedben hazánk gyorsan integrálódott a nyugati, észak-atlanti politikai és gazdasági rendszerbe. A hatalmi alárendeltség, a piaci folyamatok és az alkalmazott gazdaságpolitika (privatizáció, kereskedelem- és iparpolitika) következtében napjainkra Magyarország a világ egyik legnyitottabb gazdaságává vált (tetemes külső állami és lakossági hitelállománnyal, magas fokú külkereskedelmi nyitottsággal, jelentős külföldi működő tőkeállománnyal). A politikai és gazdasági szférák dinamikus átalakulásával, nyitásával nem tartott lépést a társadalmi fejlődés. Kulturális egyediségünknek is köszönhetően a társadalmunk zártabb maradt. Ez az aszimmetria veszélyeket hordoz magában, mivel a hatékony kommunikáció hiánya csökkenti hazánk lobbyerejét, érdekérvényesítő-képességét, nehezíti a regionális és globális szövetségesek megtalálását; összességében gyengíti Magyarország gazdasági, politikai pozícióit.

A Miskolci Egyetem, Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézetének fiatal kollégáiként, oktató-kutató tevékenységünk során gyakran tapasztaljuk az aszimmetrikus globalizáltság negatív következményeit, visszásságait, konfliktusait. A problémák megoldása, valamint a pozitív kezdeményezések támogatása céljából határoztuk el, hogy ablakot nyitunk a világra, azaz

open a Window to the World (w2w)!

 

Segíts nekünk, hogy minél szélesebbre tudjuk tárni az ablakot!

Kuttor Dániel alias qdani és Pál Zsolt alias airpal

Tanulmányaink